Suroviny
4 porce
- 1/2 kg krůtích prsou
- 1 stroužek česneku
- 1 zázvoru asi 2cm
- 7 lžic sójové omáčky
- 1 svazek pórku
- 300 g paprik
- 1 cuketa
- 420 g sterilovaných meruněk
- 150 g žampionů
- petrželka
- 150 g sójových výhonků
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce octa
- kayenský pepř
- cukr
- sůl
- rýže
Postup přípravy
Postup při přípravě:
- Krůtí prsa nakrájíme na nudličky. Najemno nasekáme oloupaný česnek a zázvor, smícháme se 3 lžícemi sójové omáčky a přimícháme k masu.
- Zeleninu pokrájíme nadrobno, petrželku posekáme. Meruňky necháme okapat (zachytíme šťávu) a rozpůlíme je. Houby nakrájíme na plátky. Sójové výhonky spaříme a necháme okapat.
- Maso opékáme 3 minuty na horkém oleji, přidáme zeleninu, ovoce, houby a další 3 minuty dusíme. Přimícháme 150ml šťávy z meruněk, ocet, sójovou omáčku, kayenský pepř, cukr, sójové výhonky, petrželku a okořeníme.
- Jako přílohu připravíme rýži, dle návodu na obalu.