Suroviny
6 porcí
- 0,6 kg krůtího masa
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 feferonka
- rozmarýn
- 3 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 425 ml nakládaných rajčat
- 15 zelených oliv
- 25 g mandlí
- 250 ml bílého vína
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme, stroužky česneku jen rozpůlíme. Rozkrojíme feferonku a odstraníme semeník. Lusk nakrájíme na malé kousky. Rozmarýnu otrháme.
- V kastrolu rozpálíme olej, dáme na něj maso a za stálého míchání ho opečeme. Maso pikantně osolíme a opepříme. K masu přisypeme cibuli, česnek i feferonku. Směs krátce osmahneme.
- Přidáme konzervovaná rajčata, olivy i mandle. Guláš dusíme asi 75 minut. Hotový pokrm zalijeme vínem a prohřejeme.
- Podáváme s dušenou rýží.