Nalezené recepty

Provensálský krůtí guláš

Suroviny

6 porcí

  • 0,6 kg krůtího masa
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 feferonka
  • rozmarýn
  • 3 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 425 ml nakládaných rajčat
  • 15 zelených oliv
  • 25 g mandlí
  • 250 ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky. Oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme, stroužky česneku jen rozpůlíme. Rozkrojíme feferonku a odstraníme semeník. Lusk nakrájíme na malé kousky. Rozmarýnu otrháme.
  2. V kastrolu rozpálíme olej, dáme na něj maso a za stálého míchání ho opečeme. Maso pikantně osolíme a opepříme. K masu přisypeme cibuli, česnek i feferonku. Směs krátce osmahneme.
  3. Přidáme konzervovaná rajčata, olivy i mandle. Guláš dusíme asi 75 minut. Hotový pokrm zalijeme vínem a prohřejeme.
  4. Podáváme s dušenou rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}