Suroviny
4 porce
- 4 krůtí křídla
- 1 citrón
- 1 česnek
- rozmarýn
- 4 lžíce červeného vína
- 4 lžíce oleje
- bobkový list
- sůl
- pepř
- černé olivy
Postup přípravy
- Krůtí křídla opláchneme.
- Hlavičku česneku vodorovně rozpůlíme, rozmarýn opláchneme, osušíme a jehličky otrháme ze stonku.
- Víno, olej, česnek, plátky citrónu, bobkové listy a krůtí prsa dáme do mikrotenového sáčku, pevně svážeme a 24 hodin marinujeme.
- Předehřejeme gril. Křídla vyjmeme. Grilujeme 15-20 minut a přitom potíráme marinádou. Osolíme, opepříme.
- Křídla podáváme s česnekem, plátky citrónu, rozmarýnem, bobkovým listem a olivami.