Suroviny
4 porce
- 2 krůtích prsíček
- 4 lžíce zrnité hořčice (např. kremžská)
- 3 lžíce medu
- 1 šálek smetany k vaření (polotučná)
- 250 ml drůbežího vývaru
- sůl
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy
- Prsíčka osolíme, potřeme hořčicí a vložíme do ohnivzdorné formy, vymazané máslem.
- Pečeme v troubě při 225 - 250°C 10 minut, pak polijeme medem a grilujeme dalších 10 minut (kontrolujeme barvu), vyjmeme a udržíme teplé v alobalu (lesklou stranou vně). Náš tip: Lesklý alobal na povrchu nepřijímá vnější teplo, opačně ano.
- Do formy přilijeme vývar, uvolníme výpečky, přidáme smetanu a několik minut silně povaříme.
- Prsíčka šikmým řezem naporcujeme a ihned servírujeme s omáčkou.
- Jako přílohu podáváme vařenou rýži s drceným kmínem nebo těstoviny (široké nudle) a míchanou zeleninu.