Nalezené recepty

Krůtí prsa s hořčicí a medem

Suroviny

4 porce

  • 2 krůtích prsíček
  • 4 lžíce zrnité hořčice (např. kremžská)
  • 3 lžíce medu
  • 1 šálek smetany k vaření (polotučná)
  • 250 ml drůbežího vývaru
  • sůl
  • máslo na vymazání formy

Postup přípravy

  1. Prsíčka osolíme, potřeme hořčicí a vložíme do ohnivzdorné formy, vymazané máslem.
  2. Pečeme v troubě při 225 - 250°C 10 minut, pak polijeme medem a grilujeme dalších 10 minut (kontrolujeme barvu), vyjmeme a udržíme teplé v alobalu (lesklou stranou vně). Náš tip: Lesklý alobal na povrchu nepřijímá vnější teplo, opačně ano.
  3. Do formy přilijeme vývar, uvolníme výpečky, přidáme smetanu a několik minut silně povaříme.
  4. Prsíčka šikmým řezem naporcujeme a ihned servírujeme s omáčkou.
  5. Jako přílohu podáváme vařenou rýži s drceným kmínem nebo těstoviny (široké nudle) a míchanou zeleninu.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}