Suroviny
4 porce
- 8 tenkých krůtích řízků
- 1 kostka MAGGI Zlatého Houbového bujónu
- 3 lžíce pesta
- 8 sušených rajčat v oleji
- 350 g cuket
- 300 g malých žampionů
- 2 lžíce oleje
- 6 lžic suchého bílého vína
- 1 lžíce másla
- 1/2 svazku čerstvé bazalky
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Krůtí řízky omyjeme a osušíme, osolíme je, opepříme a potřeme pestem. Na každý řízek položíme sušené rajče, svineme a sepneme párátky.
- Cuketu omyjeme, očistíme a rozkrájíme na kostičky. Žampiony otřeme vlhkou utěrkou, očistíme a rozpůlíme je.
- V pánvi rozehřejeme olej a krůtí závitky na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Přilijeme bílé víno a maso pod poklicí dusíme asi 8 minut.
- V další pánvi rozehřejeme máslo a přidáme cuketu a žampiony. Osolíme, opepříme a přidáme kostku MAGGI Zlatý houbový bujon, kterou necháme za občasného promíchání na pánvi rozpustit.
- Cuketu a žampiony opečeme na pánvi.
- Bylinky opereme a nadrobno posekáme. Majoránkou posypeme cuketu se žampiony.
- Závitky rozdělíme na talíře a obložíme zeleninou. Maso posypeme posekanou bazalkou.