Nalezené recepty

Krůtí prsa na víně s dijonskou omáčkou

Suroviny

2 porce

  • 2 řízky s krůtích prsíček
  • 4 lžíce dijonské hořčice
  • 4 stroužky česneku
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky pepře
  • 2 špetky provensálských bylin
  • 1dl suchého bílého vína
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100ml šlehačky
  • 5 středních brambor
  • syrová zelenina dle vlastního výběru na ozdobu

Postup přípravy

  1. Maso osolte, okořeňte bylinami a opepřete. Zapékací misku vytřete olivovým olejem. Vložte do ní ochucené maso.
  2. V jiné misce umíchejte marinádu: hořčici, nadrobno nasekaný česnek, víno.
  3. Pak marinádou přelijte maso, lehce promíchejte a dejte 20 minut péct do trouby na 200°C.
  4. Mezitím uvařte brambory ve slupce, potom je oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
  5. Upečené maso můžete servírovat přímo na talíř, přidejte brambory. Velmi vhodnou přílohou je také rýže.
  6. Zbytek omáčky v zapékací misce zřeďte smetanou a promíchejte. Vzniklou omáčkou přelijte maso i přílohu.  Nakonec ozdobte zeleninou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}