Suroviny
2 porce
- 2 řízky s krůtích prsíček
- 4 lžíce dijonské hořčice
- 4 stroužky česneku
- 4 špetky soli
- 2 špetky pepře
- 2 špetky provensálských bylin
- 1dl suchého bílého vína
- 1 lžíce olivového oleje
- 100ml šlehačky
- 5 středních brambor
- syrová zelenina dle vlastního výběru na ozdobu
Postup přípravy
- Maso osolte, okořeňte bylinami a opepřete. Zapékací misku vytřete olivovým olejem. Vložte do ní ochucené maso.
- V jiné misce umíchejte marinádu: hořčici, nadrobno nasekaný česnek, víno.
- Pak marinádou přelijte maso, lehce promíchejte a dejte 20 minut péct do trouby na 200°C.
- Mezitím uvařte brambory ve slupce, potom je oloupejte a nakrájejte na měsíčky.
- Upečené maso můžete servírovat přímo na talíř, přidejte brambory. Velmi vhodnou přílohou je také rýže.
- Zbytek omáčky v zapékací misce zřeďte smetanou a promíchejte. Vzniklou omáčkou přelijte maso i přílohu. Nakonec ozdobte zeleninou.