Suroviny
- 600g krůtího masa z prsíček
- hladká mouka na obalení
- sůl
- pepř
- citronová šťáva
- cukr
- 2 lžíce oleje
- 2 cibule
- 150g kladenské pečeně
- vývar na podlití
- 300g vypeckovaných švestek
- 20 oloupaných mandlí
- 2 lžíce světlých rozinek
- 100ml bílého vína
Postup přípravy
- Nakrájejte na plátky krůtí maso, lehce je naklepejte. Osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
- V kastrole zpěňte na oleji nadrobno nakrájené cibule a na kostičky nakrájenou kladenskou pečeni.
- Přidejte maso, opečte ho z obou stran, podlijte vývarem nebo vodou s kostkou bujonu a zvolna duste skoro doměkka.
- Přidejte švestky, mandle, rozinky a bílé víno. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a ještě 10 minut poduste.
- Podávejte s dušenou rýží.