Nalezené recepty

Krůtí řízky na švestkách

Suroviny

  • 600g krůtího masa z prsíček
  • hladká mouka na obalení
  • sůl
  • pepř
  • citronová šťáva
  • cukr
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 150g kladenské pečeně
  • vývar na podlití
  • 300g vypeckovaných švestek
  • 20 oloupaných mandlí
  • 2 lžíce světlých rozinek
  • 100ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Nakrájejte na plátky krůtí maso, lehce je naklepejte. Osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. V kastrole zpěňte na oleji nadrobno nakrájené cibule a na kostičky nakrájenou kladenskou pečeni.
  3. Přidejte maso, opečte ho z obou stran, podlijte vývarem nebo vodou s kostkou bujonu a zvolna duste skoro doměkka.
  4. Přidejte švestky, mandle, rozinky a bílé víno. Dochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a ještě 10 minut poduste.
  5. Podávejte s dušenou rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}