Suroviny
4 porce
- 800g krůtích prsou
- 3 chemicky neošetřené citrony
- 400g brokolice
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce zakysané smetany
- 200ml smetany ke šlehání
- mletý bílý pepř
- cukr
- zelená petrželka
Postup přípravy
- Krůtí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na stejně velké plátky, které po obou stranách zlehka naklepejte.
- Citrony důkladně omyjte pod teplou vodou a osušte. Z jednoho citronu sloupněte pomocí škrabky tenké nudličky kůry a poklaďte jimi maso. Poté maso pokapejte šťávou ze dvou citronů a nechte krátce odležet v chladnu.
- Brokolici omyjte, rozeberte na růžičky, vložte do vroucí osolené vody a povařte asi 6 minut.
- Řízky osušte. Na pánvi rozpalte olej a maso opečte, z každé strany asi 2 minuty. Vyjměte z pánve, osolte a udržujte v teple.
- Výpek zřeďte šťávou z poloviny zbylého citronu a 5 minut povařte. Vmíchejte zakysanou a pak i sladkou smetanu. Zbytek citronu nakrájejte na plátky a nechte spolu s řízky prohřát v omáčce. Osolte, opepřete a oslaďte.
- Maso s omáčkou rozdělte na porce, přidejte brokolici a ozdobte petrželkou.