Nalezené recepty

Krůtí s citronovou omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 800g krůtích prsou
  • 3 chemicky neošetřené citrony
  • 400g brokolice
  • sůl
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 200ml smetany ke šlehání
  • mletý bílý pepř
  • cukr
  • zelená petrželka

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na stejně velké plátky, které po obou stranách zlehka naklepejte.
  2. Citrony důkladně omyjte pod teplou vodou a osušte. Z jednoho citronu sloupněte pomocí škrabky tenké nudličky kůry a poklaďte jimi maso. Poté maso pokapejte šťávou ze dvou citronů a nechte krátce odležet v chladnu.
  3. Brokolici omyjte, rozeberte na růžičky, vložte do vroucí osolené vody a povařte asi 6 minut.
  4. Řízky osušte. Na pánvi rozpalte olej a maso opečte, z každé strany asi 2 minuty. Vyjměte z pánve, osolte a udržujte v teple.
  5. Výpek zřeďte šťávou z poloviny zbylého citronu a 5 minut povařte. Vmíchejte zakysanou a pak i sladkou smetanu. Zbytek citronu nakrájejte na plátky a nechte spolu s řízky prohřát v omáčce. Osolte, opepřete a oslaďte.
  6. Maso s omáčkou rozdělte na porce, přidejte brokolici a ozdobte petrželkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}