Suroviny
4 porce
- 600g krůtích prsou
- 1 pórek
- 1 červená paprika
- 100g tvrdého sýra
- 4 snítky tymiánu
- sůl
- mletý pepř
- 3 lžíce oleje
- listy salátu a proužky papriky na ozdobení
Postup přípravy
- Maso nakrájíme na stejně velké plátky, které zlehka naklepeme přes potravinářskou fólii. Pórek a papriku očistíme a omyjeme. Zeleninu a sýr nakrájíme na delší tenké proužky.
- Čerstvý tymián opláchneme a vytřepeme dosucha. Plátky masa osolíme, opepříme a rozdělíme na ně pórek, papriku a sýr. Opatrně je stočíme, každý závitek obložíme snítkou tymiánu a zabalíme do alobalu.
- Závitky v alobalu dáme do pekáčku a pečeme v troubě při 200°C asi 20 minut. Pak odstraníme alobal, závitky podlijeme olejem a trochou vody a pečeme ještě asi 10 minut doměkka. Během pečení je přeléváme vypečenou šťávou, aby získaly zlatavou barvu.
- Závitky rozdělíme na talíře. Ozdobíme opláchnutými listy salátu a proužky papriky.
- Podáváme např. s vařenými bramborami posypanými pažitkou.