Nalezené recepty

Krůtí roláda se špenátem

Suroviny

4 porce

  • 400g krůtího prsa
  • 500g listového špenátu
  • 1 červenou kapii
  • 1 žlutou papriku
  • 1 cibuli
  • 250ml smetany ke šlehání
  • 2 lžičky Maizeny
  • 1 lžičku hořčice
  • muškátový oříšek
  • Vegetu
  • 3 lžíce oleje
  • sůl

Postup přípravy

  1. Omyté a osušené maso rozklepejte na plát, osolte a opepřete. Na části oleje poduste omyté špenátové listy, ochuťte je špetkou muškátového oříšku a osolte.
  2. Na oleji zpěňte cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte papriky nakrájené na proužky, osolte, opepřete, dochuťte Vegetou a opražte téměř doměkka.
  3. Na připravené maso rozložte dušené špenátové listy (pár listů si nechejte stranou), na ně rozložte polovinu podušených paprik.
  4. Zbytek paprik zalijte smetanou, ve které jste rozmíchali Maizenu a hořčici. Za stálého míchání přiveďte k varu a nakonec přidejte zbytek špenátových listů.
  5. Maso s náplní opatrně sviňte jako roládu a převažte nití. Zabalte do alobalu potřeného olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut.
  6. Deset minut před dopečením alobal odstraňte a maso dopečte dozlatova.
  7. Z upečené rolády odstraňte niť, nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}