Suroviny
4 porce
- 400g krůtího prsa
- 500g listového špenátu
- 1 červenou kapii
- 1 žlutou papriku
- 1 cibuli
- 250ml smetany ke šlehání
- 2 lžičky Maizeny
- 1 lžičku hořčice
- muškátový oříšek
- Vegetu
- 3 lžíce oleje
- sůl
Postup přípravy
- Omyté a osušené maso rozklepejte na plát, osolte a opepřete. Na části oleje poduste omyté špenátové listy, ochuťte je špetkou muškátového oříšku a osolte.
- Na oleji zpěňte cibuli nakrájenou nadrobno, přidejte papriky nakrájené na proužky, osolte, opepřete, dochuťte Vegetou a opražte téměř doměkka.
- Na připravené maso rozložte dušené špenátové listy (pár listů si nechejte stranou), na ně rozložte polovinu podušených paprik.
- Zbytek paprik zalijte smetanou, ve které jste rozmíchali Maizenu a hořčici. Za stálého míchání přiveďte k varu a nakonec přidejte zbytek špenátových listů.
- Maso s náplní opatrně sviňte jako roládu a převažte nití. Zabalte do alobalu potřeného olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200°C asi 25 minut.
- Deset minut před dopečením alobal odstraňte a maso dopečte dozlatova.
- Z upečené rolády odstraňte niť, nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.