Suroviny
4 porce
- 600g krůtích prsou
- 600g růžičkové kapusty
- 2 šalotky
- 2 lžíce másla
- 70ml zeleninového vývaru
- 100g gorgonzoly (sýr z modrou plísní)
- sůl
- 100g mascarpone
- 50ml mléka
- 2 lžíce oleje
- špetka drceného červeného pepře
- rozmarýn na ozdobu
Postup přípravy
- Krůtí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na nudličky. Růžičkovou kapustu důkladně očistěte a omyjte. Šalotky oloupejte a nasekejte najemno.
- V hlubší pánvi rozpalte máslo, nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte kapustičky a krátce je orestujte. Podlijte vývarem, osolte a asi 8 minut duste.
- Mezitím v misce rozmačkejte gorgonzolu s mascarpone i s mlékem a připravený krém přidejte ke kapustičkám.
- V druhé pánvi rozpalte a opečte na něm nakrájené maso. Potom krůtí nudličky přidejte i s výpekem do pánve s podušenou růžičkovou kapustou a společně vše ještě krátce provařte. Podle chuti osolte a lehce okořeňte drceným červeným pepřem.
- Na talíři dozdobte snítkou tymiánu. Pokrm můžete servírovat bez přílohy, ale výborně se k němu hodí i vařené brambory nebo čerstvé pečivo.