Nalezené recepty

Krůtí nudličky v kapustě

Suroviny

4 porce

  • 600g krůtích prsou
  • 600g růžičkové kapusty
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce másla
  • 70ml zeleninového vývaru
  • 100g gorgonzoly (sýr z modrou plísní)
  • sůl
  • 100g mascarpone
  • 50ml mléka
  • 2 lžíce oleje
  • špetka drceného červeného pepře
  • rozmarýn na ozdobu

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa opláchněte, osušte a nakrájejte na nudličky. Růžičkovou kapustu důkladně očistěte a omyjte. Šalotky oloupejte a nasekejte najemno.
  2. V hlubší pánvi rozpalte máslo, nechte na něm zesklovatět nakrájenou šalotku, přidejte kapustičky a krátce je orestujte. Podlijte vývarem, osolte a asi 8 minut duste.
  3. Mezitím v misce rozmačkejte gorgonzolu s mascarpone i s mlékem a připravený krém přidejte ke kapustičkám.
  4. V druhé pánvi rozpalte a opečte na něm nakrájené maso. Potom krůtí nudličky přidejte i s výpekem do pánve s podušenou růžičkovou kapustou a společně vše ještě krátce provařte. Podle chuti osolte a lehce okořeňte drceným červeným pepřem.
  5. Na talíři dozdobte snítkou tymiánu. Pokrm můžete servírovat bez přílohy, ale výborně se k němu hodí i vařené brambory nebo čerstvé pečivo.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}