Nalezené recepty

Krůtí stehna nadivoko

Suroviny

  • 4 krůtí stehna
  • 50g slaniny
  • citrónová šťáva
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř a nové koření
  • tymián
  • 5 drcený jalovčinek
  • 120g másla
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • 50ml červeného vína
  • vývar
  • hladká mouka

Postup přípravy

  1. Krůtí stehna omyjeme, dosucha otřeme, prošpikujeme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, mletým pepřem a novým kořením, tymiánem, drcenými jalovčinkami, polijeme rozpuštěným máslem a necháme 1-2 dny odležet v chladnu.
  2. Potom na zbylém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme naložená osolená stehna, ze všech stran opečeme, přidáme bobkový list, podlijeme vínem či vývarem a dusíme přikryté v troubě doměkka.
  3. Měkká stehna vyjmeme, šťávu rozmixujeme, mírně zaprášíme moukou, povaříme a přelijeme krůtí stehna.
  4. Podáváme se smaženými hranolky nebo bramborovými kroketkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}