Suroviny
- 4 krůtí stehna
- 50g slaniny
- citrónová šťáva
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř a nové koření
- tymián
- 5 drcený jalovčinek
- 120g másla
- 1 velká cibule
- sůl
- 2 bobkové listy
- 50ml červeného vína
- vývar
- hladká mouka
Postup přípravy
- Krůtí stehna omyjeme, dosucha otřeme, prošpikujeme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, mletým pepřem a novým kořením, tymiánem, drcenými jalovčinkami, polijeme rozpuštěným máslem a necháme 1-2 dny odležet v chladnu.
- Potom na zbylém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme naložená osolená stehna, ze všech stran opečeme, přidáme bobkový list, podlijeme vínem či vývarem a dusíme přikryté v troubě doměkka.
- Měkká stehna vyjmeme, šťávu rozmixujeme, mírně zaprášíme moukou, povaříme a přelijeme krůtí stehna.
- Podáváme se smaženými hranolky nebo bramborovými kroketkami.