Suroviny
- 2 krůtí stehna
- 2dl červeného vína
- 1 velký pomeranč
- šťáva z ¼ citronu
- 100g anglické slaniny
- 1 větší cibule
- 4 stroužky česneku
- 50g másla
- 4 lžíce oleje
- 2 lžičky soli
- cukr
- lžička citronové kůry
- 1 lžička zázvoru
- mletá sladká paprika
- drcený kmín
- kari
- barevný pepř
Postup přípravy
- Smícháme olej, citr.kůru a koření a tím potřeme maso. Slaninu orestujeme, přidáme cibuli, česnek a dáme do pekáče.
- V pánvi opečeme stehna, dáme do pekáče a pečeme 80 minut při 170°C.
- Výpek zalijeme vínem, přidáme pomeranč, máslo, citronovou šťávu, cukr a sůl. Krátce povaříme.