Suroviny
4 porce
- 2 vepřové panenky (asi 600 g)
- 1 vejce
- 3 špetky MAGGI Harmonie Chuti
- 2 stroužky česneku
- 3 svazky petrželky
- 2 svazky pažitky
- 1 lžíce hořčice
- 1 lžíce oleje
- 100 g strouhaného parmazánu
- 2 lžíce másla
- 4 pláty mraženého listového těsta
- 4 plátky goudy (nebo eidamu)
Postup přípravy
- Vepřové panenky rozřízneme na 2 ploché podélné plátky, osolíme, opepříme a ochutíme Maggi Harmonií Chuti. Troubu předehřejeme na 225°C.
- Oloupaný česnek a omyté, osušené bylinky najemno posekáme.
- Česnek, bylinky, hořčici a olej rozmixujeme, vmícháme parmazán, osolíme, opepříme a dochutíme Maggi Harmonií Chuti.
- Polovinou připravené pasty potřeme maso. Zavineme a sešpendlíme jehlou na špíz. Opékáme 5 minut v horkém tuku. Jehlu pak ze závitku vyjmeme.
- Z rozmraženého listového těsta vyválíme 4 obdélníky, které potřeme bylinkovou pastou, obložíme sýrem (gouda nebo eidam) a na každý plát položíme 1 opečenou roládu.
- Roládu do těsta zabalíme, těsto na koncích stiskneme a potřeme žloutkem. Pečeme 20 minut.
- Vhodná příloha je zelenina orestovaná na másle.