Nalezené recepty

Krůtí steak na sherry

Suroviny

4 porce

  • 600g krůtích prsou
  • 140ml smetany (33%)
  • 100ml sherry nebo červeného vína
  • 100ml drůbežího vývaru
  • 4 plátky eidamu
  • 1 velké rajče
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce krupicového cukru
  • sůl
  • mletý černý pepř

Postup přípravy

  1. Prsa rozkrojíme na 4 plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji opékáme plátky asi 6 minut.
  2. Rajče rozkrájíme na plátky. Opečené steaky potřeme hořčicí. Na každý položíme plátek rajčete a sýra. Obložené steaky zapékáme v troubě při 200°C asi 4 minuty.
  3. Mezitím do pánve s výpekem vlijeme sherry nebo víno, přidáme cukr a vyvaříme na polovinu. Pak přidáme vývar a smetanu. Vše vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti dosolíme.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}