Suroviny
4 porce
- 600g krůtích prsou
- 140ml smetany (33%)
- 100ml sherry nebo červeného vína
- 100ml drůbežího vývaru
- 4 plátky eidamu
- 1 velké rajče
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce krupicového cukru
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy
- Prsa rozkrojíme na 4 plátky, rozklepeme, osolíme, opepříme. Na rozpáleném oleji opékáme plátky asi 6 minut.
- Rajče rozkrájíme na plátky. Opečené steaky potřeme hořčicí. Na každý položíme plátek rajčete a sýra. Obložené steaky zapékáme v troubě při 200°C asi 4 minuty.
- Mezitím do pánve s výpekem vlijeme sherry nebo víno, přidáme cukr a vyvaříme na polovinu. Pak přidáme vývar a smetanu. Vše vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti dosolíme.