Nalezené recepty

Krůtí prsíčka

Suroviny

4 porce

  • 100g žampionů
  • 1 červená cibule
  • 1 lžíce oleje
  • špetka mletého kmínu
  • 1 červená paprika
  • 600g krůtích prsou
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 250ml smetany
  • petrželka na ozdobení

Postup přípravy

  1. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme olej a žampiony s cibulí zasypané mletým kmínem asi 5 minut restujeme. Směs necháme vychladnout.
  2. Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme do nich hlubší kapsu. Plát masa rozložíme, přes fólii důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Rovnoměrně na něj rozložíme žampionovou směs a nakrájenou papriku. Maso stočíme do rolády a převážeme provázkem.
  3. Roládu dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi hodinu doměkka. Během pečení ji podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení odstraníme provázek a udržujeme ji teplou.
  4. Výpek přecedíme do kastrůlku, zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme přejít varem. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželkou. Jako příloha tohoto italského jídla jsou vhodné těstoviny.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}