Suroviny
4 porce
- 100g žampionů
- 1 červená cibule
- 1 lžíce oleje
- špetka mletého kmínu
- 1 červená paprika
- 600g krůtích prsou
- sůl
- mletý bílý pepř
- 250ml smetany
- petrželka na ozdobení
Postup přípravy
- Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozpálíme olej a žampiony s cibulí zasypané mletým kmínem asi 5 minut restujeme. Směs necháme vychladnout.
- Papriku očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na nudličky. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nařízneme do nich hlubší kapsu. Plát masa rozložíme, přes fólii důkladně naklepeme, osolíme a opepříme. Rovnoměrně na něj rozložíme žampionovou směs a nakrájenou papriku. Maso stočíme do rolády a převážeme provázkem.
- Roládu dáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 190°C asi hodinu doměkka. Během pečení ji podle potřeby podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. Po upečení odstraníme provázek a udržujeme ji teplou.
- Výpek přecedíme do kastrůlku, zalijeme smetanou, dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme přejít varem. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a ozdobíme petrželkou. Jako příloha tohoto italského jídla jsou vhodné těstoviny.