Suroviny
4 porce
- 400g krůtího masa
- 1 menší brokolice (cca 300g)
- 2 lžíce mandlových lupínků
- 4 lžíce čerstvé strouhanky
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- sůl
- pepř
- 200ml smetany
- 100g sýra (např. eidamu)
- 1 žloutek
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na 4 plátky, osolte, opepřete a opečte na másle na pánvi. Pak jej přendejte do pekáčku a přelijte smetanou.
- Brokolici nakrájejte na malé kousky, spařte je v horké vodě a krátce je povařte v osolené vodě. Poté je prudce zchlaďte studenou vodou, aby si zachovalo zelenou barvu.
- Brokolici promíchejte se sýrem, máslem a strouhankou, navrstvěte na připravené plátky a upečte dozlatova.
- Pak maso předejte na talíř a do horké omáčky ještě zašlehejte jeden žloutek.
- Podávejte s vařenými bramborami posypanými bylinkami.