Nalezené recepty

Krůtí maso s brokolicovou krustou

Suroviny

4 porce

  • 400g krůtího masa
  • 1 menší brokolice (cca 300g)
  • 2 lžíce mandlových lupínků
  • 4 lžíce čerstvé strouhanky
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • sůl
  • pepř
  • 200ml smetany
  • 100g sýra (např. eidamu)
  • 1 žloutek

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na 4 plátky, osolte, opepřete a opečte na másle na pánvi. Pak jej přendejte do pekáčku a přelijte smetanou.
  2. Brokolici nakrájejte na malé kousky, spařte je v horké vodě a krátce je povařte v osolené vodě. Poté je prudce zchlaďte studenou vodou, aby si zachovalo zelenou barvu.
  3. Brokolici promíchejte se sýrem, máslem a strouhankou, navrstvěte na připravené plátky a upečte dozlatova.
  4. Pak maso předejte na talíř a do horké omáčky ještě zašlehejte jeden žloutek.
  5. Podávejte s vařenými bramborami posypanými bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}