Suroviny
4 porce
- 400g krůtích prsíček
- 1 cibule
- 250g žampionů
- ½ svazku petrželky
- 2 lžíce másla
- po 250ml suchého sherry a bílého vína
- sladká paprika
- pepř
- worcesterská omáčka
Postup přípravy
- Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku jemně posekáme.
- V pánvi rozehřejeme máslo a na něm ze všech stran opečeme nudličky masa, vyjmeme je a udržujeme v teple.
- Na vypečeném tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme žampiony a společně podusíme.
- Zalijeme je sherry a bílým vínem, povaříme, aby se tekutina svařila na polovinu. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a worcesterskou omáčkou, případně dochutíme vegetou, aromatem nebo podravkou a necháme přejít varem. Přidáme nudličky masa a krátce prohřejeme.