Nalezené recepty

Krůtí ragú se žampiony

Suroviny

4 porce 

  • 400g krůtích prsíček
  • 1 cibule
  • 250g žampionů
  • ½ svazku petrželky
  • 2 lžíce másla
  • po 250ml suchého sherry a bílého vína
  • sladká paprika
  • pepř
  • worcesterská omáčka

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Petrželku jemně posekáme.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo a na něm ze všech stran opečeme nudličky masa, vyjmeme je a udržujeme v teple.
  3. Na vypečeném tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme žampiony a společně podusíme.
  4. Zalijeme je sherry a bílým vínem, povaříme, aby se tekutina svařila na polovinu. Osolíme, opepříme, okořeníme paprikou a worcesterskou omáčkou, případně dochutíme vegetou, aromatem nebo podravkou a necháme přejít varem. Přidáme nudličky masa a krátce prohřejeme.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}