Nalezené recepty

Krůtí guláš s bramborami

Suroviny

4 porce

  • 1,5kg brambor
  • ½ litru zeleninového vývaru (z kostky)
  • 2 lžičky kari
  • 1 lžičku sladké papriky
  • 150g mraženého hrášku
  • 500g krůtích prsíček
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř
  • 1 větší pórek
  • 250g žampionů
  • 30g másla nebo rostlinného tuku
  • 30g hladké mouky
  • 150ml zakysané smetany
  • 1 svazek koriandru
  • 20g dýňových semínek

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme je do vývaru s kari a povaříme asi 15 minut. Po 10 minutách přidáme hrášek. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na kostičky a opékáme v oleji asi 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a vyjmeme.
  2. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Houby rozpůlíme. Společně s pórkem pak podusíme ve šťávě z masa, dochutíme solí a pepřem. Brambory a hrášek necháme okapat. Vývar zachytíme a doplníme do ½ l.
  3. Rozehřejeme tuk a opražíme na něm mouku. Zalijeme vývarem z brambor a přibližně 5 minut povaříme. Vmícháme zakysanou smetanu. Dochutíme solí, pepřem a kari.
  4. Brambory, maso a zeleninu vložíme do omáčky a prohřejeme. Koriandr otrháme a společně s dýňovými semínky přidáme do guláše.
  5. Tip: Místo vařených brambor můžeme podávat i křupavé „americké" brambory. Neloupeme je, ale pečlivě umyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky nebo silnější plátky. Osolíme a pečeme na vymazaném plechu dozlatova.

Další podobné recepty

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}