Nalezené recepty

Krůtí prsa s jablečným křenem

Suroviny

4 porce

  • 2 svazky polévkové zeleniny
  • 2 cibule
  • ½ svazku různých bylinek
  • 1 bobkový list
  • 1 lžička zrníček bílého pepře
  • 2 krůtí prsa ( po 500g)
  • 2 lžíce másla
  • 1 červené jablko
  • 2 lžíce solamylu
  • 3 lžíce smetany
  • sůl
  • pepř
  • trochu citronové šťávy
  • špetka cukru
  • 3 lžíce strouhaného křenu

Postup přípravy

  1. Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Bylinky omyjeme, posekáme a se zeleninou, solí a kořením uvedeme do varu v1,5 l vody.
  2. Krůtí prsa omyjeme, vložíme do vývaru a vaříme asi 60 minut. Pak vyjmeme a udržujeme vteple.
  3. Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo. Oloupaná jablka nastrouháme do másla. Přilijeme 500ml vývaru. Přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a stáhneme z plotny.
  4. Osolíme, opepříme, ochutíme citronem, cukrem a křenem. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory sypané petrželkou a vařená zelenina.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}