Suroviny
4 porce
- 2 svazky polévkové zeleniny
- 2 cibule
- ½ svazku různých bylinek
- 1 bobkový list
- 1 lžička zrníček bílého pepře
- 2 krůtí prsa ( po 500g)
- 2 lžíce másla
- 1 červené jablko
- 2 lžíce solamylu
- 3 lžíce smetany
- sůl
- pepř
- trochu citronové šťávy
- špetka cukru
- 3 lžíce strouhaného křenu
Postup přípravy
- Zeleninu očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Bylinky omyjeme, posekáme a se zeleninou, solí a kořením uvedeme do varu v1,5 l vody.
- Krůtí prsa omyjeme, vložíme do vývaru a vaříme asi 60 minut. Pak vyjmeme a udržujeme vteple.
- Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo. Oloupaná jablka nastrouháme do másla. Přilijeme 500ml vývaru. Přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a stáhneme z plotny.
- Osolíme, opepříme, ochutíme citronem, cukrem a křenem. Maso nakrájíme a podáváme s omáčkou. Vhodnou přílohou jsou brambory sypané petrželkou a vařená zelenina.