Suroviny
- 680 g krůtího masa
- 260 g oloupaného bílého nebo zeleného chřestu
- 250 g syrovátkového sýry ricotta
- 150 ml mléka
- 8 plátků chleby
- 1 velká cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 lžíce worcesterové omáčky
- 4 lžíce petrželky
- olej
- sůl
Postup přípravy
- Na oleji osmahněte maso nakrájené na nudličky a zakapejte worcestrovou omáčkou.
- Po 5 minutách přidejte nakrájený chřest a pod pokličkou duste dalších 5 minut. Poté vmíchejte ricotta rozmíchanou s mlékem, pak sekaný česnek a dle chuti osolte.
- Osmažte, či zdravěji otoustujte, plátky chleba. Na talíř položte vždy 2 topinky a na ně rozprostřete chřestovou směs a posypte sekanou petrželkou.
- Bezmasá varianta: Maso vynechejte a zvyšte množství chřestu.