Suroviny
4 porce
- 2 naťové cibulky
- 2 stroužky česneku,
- 240 ml oliv s papričkou,
- 2 kg krůtích prsou vcelku
- 2 dl olivového oleje
- 2 cibule
- 1 velká mrkev
- 500 g žlutých paprik
- 375 g malých žampionů
- 250 g malých rajčátek
- 2 lžíce octa balsamico
- 250 g ovčího sýra
- 250 ml kysané smetany
- 1 balení MAGGI Harmonie Chuti
- 150 g cibule a česneku nakrájené na kostičky
- 1 vejce
- 1 kostka MAGGI Zlatý Slepičí bujón
- 2 malé cukety
- tymián
- sůl
- pepř
- rozmarýn
Postup přípravy
- Připravíme si nádivku. Olivy necháme okapat a pak je společně s česnekem najemno nastrouháme, rozmarýn nasekáme. Jemně nakrájenou naťovou cibulku smícháme s olivami, rozmarýnem a vejcem a dochutíme pepřem.
- Krůtí prsa podélně čtyřikrát nakrojíme do hloubky zhruba 3cm a zářezy naplníme olivovou nádivkou. Cibule a mrkev oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
- Zeleninu rozdělíme na maso a všechno pečeme v horké troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 1 hodinu.
- Po 25-30 minutách pečení podlijeme maso horkým vývarem z MAGGI Zlatého slepičího bujónu. Během pečení maso potíráme vzniklou šťávou, kterou můžeme dochutit MAGGI Harmonií chuti.
- Zálivku připravíme smícháním octu balsamica, nakrájené cibule s česnekem, olejem, trochou soli a pepře.
- Teď se můžeme dát do přípravy špízů. Trochu oleje rozehřejeme na pánvi, na které orestujeme žampiony a kousky papriky. Dochutíme solí, pepřem a společně s rajčaty vmícháme do nálevu.
- Cuketu očistíme a spolu s marinovanou zeleninou (žampiony, paprika) napícháme přibližně 24 špízů. Na velkou mísu upravíme pečeni a několik zeleninových špízů. Zbylé špízy urovnáme na hlubší podnos, přelijeme marinádou a vypečenou šťávou.
- Nakonec si připravíme smetanovo-sýrovou omáčku: Ovčí sýr rozdrobíme a vyšleháme s kysanou smetanou. Přidáme tymián, zbylou cibuli s česnekem a 2 lžícemi olivového oleje. Omáčku dochutíme pepřem a přelijeme do misky. Podle chuti můžeme pokapat zbylým olivovým olejem. Smetanovo-sýrovou omáčku podáváme zvlášť.