Suroviny
2 porce
- 400 g krůtích prsou
- 2 šalotky
- 2 lžíce oleje
- sůl
- pepř
- 200 g mraženého hrášku
- 200 ml suchého bílého vína
- 2 lžíce zakysané smetany
- 1 lžíce estragonové hořčice
- petrželka
Postup přípravy
- Krůtí maso nakrájíme na úzké proužky. Šalotky oloupeme a najemno pokrájíme.
- Olej rozpálíme na teflonové pánvi a maso ze všech stran prudce opečeme. Osolíme, opepříme. Přidáme šalotku a hrášek a krátce podusíme.
- Přilijeme bílé víno a přikryté dusíme dalších 5 minut.
- Vmícháme zakysanou smetanu a na silném ohni necháme trochu svařit.
- Pánev sejmeme z plotny a stejnoměrně vmícháme hořčici.
- Pokrm podáváme s kbramborovou kaší posypaný petrželkou.