Suroviny
6 porcí
- 1 kg krůtích stehen (horní část)
- 2 lžíce sójové omáčky
- trochu omáčky tabasco
- pálivá paprika
- 2 lžíce oleje
- 1/2 kg rajčat
- 150 g kukuřice
- 1/2 kg kyselého zelí
- majoránka
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Maso umyjeme a osušíme. Sójovou omáčku, tabasco a papriku rozmícháme v trošce vody, maso tím po všech stranách potřeme a marinujeme cca 1 hodinu.
- V pekáči rozpálíme olej a maso v něm po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme, vložíme kyselé zelí, přelijeme trochou vody, okořeníme majoránkou, solí, pepřem a 10 minut dusíme.
- Mezitím spaříme horkou vodou rajčata, slupku sloupneme, odstraníme stonek, dužinu nakrájíme na kousky. Rajčata a kukuřici dáme do zelí, přidáme stehna a v zakrytém hrnci dusíme cca 45 minut.
- Podáváme s těstovinami nebo vařenými brambory.