Nalezené recepty

Krůtí stehna v tomatovém zelí

Suroviny

6 porcí

  • 1 kg krůtích stehen (horní část)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • trochu omáčky tabasco
  • pálivá paprika
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 kg rajčat
  • 150 g kukuřice
  • 1/2 kg kyselého zelí
  • majoránka
  • sůl
  • pepř

Postup přípravy

  1. Maso umyjeme a osušíme. Sójovou omáčku, tabasco a papriku rozmícháme v trošce vody, maso tím po všech stranách potřeme a marinujeme cca 1 hodinu.
  2. V pekáči rozpálíme olej a maso v něm po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme, vložíme kyselé zelí, přelijeme trochou vody, okořeníme majoránkou, solí, pepřem a 10 minut dusíme.
  3. Mezitím spaříme horkou vodou rajčata, slupku sloupneme, odstraníme stonek, dužinu nakrájíme na kousky. Rajčata a kukuřici dáme do zelí, přidáme stehna a v zakrytém hrnci dusíme cca 45 minut.
  4. Podáváme s těstovinami nebo vařenými brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}