Nalezené recepty

Smažená krůtí prsíčka s celerem, vlašskými ořechy a pomeranči

Suroviny

4 porce

  • 2 pomeranče
  • 3 lžíce pomerančové šťávy
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • 1 střední cibule oloupaná a nakrájená na kostičky
  • 4 řapíky celeru
  • očištěné a nakrájené na špalíčky
  • 3 lžíce ořechového nebo sezamového oleje
  • 600 g na proužky nakrájených krůtích prsíček
  • 125 g drcených ořechů

Postup přípravy

  1. Pomeranče důkladně vydrhneme, nastrouháme z nich kůru a oloupeme je. Odstraníme bílou slupku a pomeranč rozdělíme na dílky. Dáme stranou.
  2. Smícháme pomerančovou kůru, džus, sojovou omáčku, cukr, zázvor, pepř a sůl. Cibuli a celer zvolna osmažíme doměkka ve lžíci oleje. Pokud možno použijte "wok" nebo velkou pánev na smažení. Přísady vyjmeme děrovanou lžící a dolijeme zbytek oleje.
  3. Do rozehřátého oleje přidáme krůtí nudličky a za častého míchání zvolna smažíme, dokud maso nezměkne.
  4. Do pánve s masem přisypeme cibuli a celer. Přilijeme pomerančovou směs, přidáme ořechy a dílky pomeranče a důkladně promícháme, dokud se přísady neprohřejí.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}