Suroviny
4 porce
- 2 pomeranče
- 3 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- sůl
- pepř
- 1 střední cibule oloupaná a nakrájená na kostičky
- 4 řapíky celeru
- očištěné a nakrájené na špalíčky
- 3 lžíce ořechového nebo sezamového oleje
- 600 g na proužky nakrájených krůtích prsíček
- 125 g drcených ořechů
Postup přípravy
- Pomeranče důkladně vydrhneme, nastrouháme z nich kůru a oloupeme je. Odstraníme bílou slupku a pomeranč rozdělíme na dílky. Dáme stranou.
- Smícháme pomerančovou kůru, džus, sojovou omáčku, cukr, zázvor, pepř a sůl. Cibuli a celer zvolna osmažíme doměkka ve lžíci oleje. Pokud možno použijte "wok" nebo velkou pánev na smažení. Přísady vyjmeme děrovanou lžící a dolijeme zbytek oleje.
- Do rozehřátého oleje přidáme krůtí nudličky a za častého míchání zvolna smažíme, dokud maso nezměkne.
- Do pánve s masem přisypeme cibuli a celer. Přilijeme pomerančovou směs, přidáme ořechy a dílky pomeranče a důkladně promícháme, dokud se přísady neprohřejí.