Vepřová roláda plněná mletým masem
Suroviny
- Plát masa asi 500g
- sůl
- 1 krajíček toastového chleba
- 200g mletého vepřového masa
- 1 cibule
- 3-4 stroužky česneku
- majoránka
- 2 vařené karotky
Postup přípravy
- Maso naklepeme a osolíme. Pečivo rozdrobíme a přelijeme trochou studené vody.
- Mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a majoránku, vymačkané rozmělněné pečivo a promícháme.
- Náplní potřeme plát masa, na ni položíme za sebou karotky a maso svineme, zavážeme nití a vložíme do pekáčku. Podlijeme trochou horké vody, osolíme a upečeme.
- Z upečené rolády odstraníme nitě a nakrájíme ji na plátky.
- Podáváme teplou s vařenými brambory nebo bramborovou kaší. Je výborná i studená s chlebem a zeleninou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce