Suroviny
4 porce
- 1 menší krůta asi 3 kg
- sůl
- pepř
- 2 cibule
- 20 g sádla
- 20 dkg anglické slaniny
- 10 plátků opečeného toastového chleba
- 4 lžíce petrželky
- 200 g vinné klobásy
- 1 kostka MAGGI Zlatého Slepičího bujónu
- 1 lžička sušené šalvěje
- muškátový oříšek
Postup přípravy
Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli a slaninu posekáme najemno a zesklovatíme je na rozehřátém sádle. Opečené toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, petrželkou, vymačkanou náplní z vinné klobásy a vývarem z kostky MAGGI Zlatého Slepičího bujónu. Nádivku okořeníme šalvějí, muškátem, osolíme a opepříme. Touto nádivkou naplníme vnitřek krůty.
Krůtu prošpikujeme, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem.
Pečeme 2 hodiny, podléváme vypečenou šťávou.
Alobal sejmeme a krůtu pečeme další 1 hodinu.