Nalezené recepty

Krůta s klobásovou nádivkou

Suroviny

4 porce

  • 1 menší krůta asi 3 kg
  • sůl
  • pepř
  • 2 cibule
  • 20 g sádla
  • 20 dkg anglické slaniny
  • 10 plátků opečeného toastového chleba
  • 4 lžíce petrželky
  • 200 g vinné klobásy
  • 1 kostka MAGGI Zlatého Slepičího bujónu
  • 1 lžička sušené šalvěje
  • muškátový oříšek

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nádivku. Cibuli a slaninu posekáme najemno a zesklovatíme je na rozehřátém sádle. Opečené toasty nakrájíme na kostičky a promícháme s cibulí, petrželkou, vymačkanou náplní z vinné klobásy a vývarem z kostky MAGGI Zlatého Slepičího bujónu. Nádivku okořeníme šalvějí, muškátem, osolíme a opepříme. Touto nádivkou naplníme vnitřek krůty.

Krůtu prošpikujeme, zašijeme, poklademe vločkami másla a zakryjeme alobalem.

Pečeme 2 hodiny, podléváme vypečenou šťávou.

Alobal sejmeme a krůtu pečeme další 1 hodinu.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}