Nalezené recepty

Flambovaný krůtí řízek s ananasem

Suroviny

  • 300g krůtích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 2 kolečka ananasu
  • 2 plátky krůtí šunky
  • 4cl koňaku
  • sůl
  • 1dl smetany
  • 400g vařených těstovin
  • lžička provensálského koření

Postup přípravy

  1. Připravíme si všechny suroviny, plátky masa naklepeme a osolíme.
  2. Zvlášť si uvaříme těstoviny a po scezení je necháme prohřívat se smetanou a provensálským kořením.
  3. Na větší pánvi rozehřejeme olej na plynovém hořáku. Vkládáme plátky masa a opékáme. Po otočení klademe na maso ananas s plátkem šunky a na chviličku přiklopíme poklici.
  4. Nachystáme si talíře na servírování a rovněž přílohu. Odklopíme poklici, vlijeme koňak a nahřejeme okraj pánve. Jakmile přeskočí jiskra a alkohol začne hořet - flambujeme.
  5. Na talíř servírujeme těstoviny a maso s ovocem a podáváme s bílým vínem. Pokrm je pikantně dochucený koňakem, již bez alkoholu, který efektně shořel.

 

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}