Suroviny
- 300g krůtích prsou
- 2 lžíce oleje
- 2 kolečka ananasu
- 2 plátky krůtí šunky
- 4cl koňaku
- sůl
- 1dl smetany
- 400g vařených těstovin
- lžička provensálského koření
Postup přípravy
- Připravíme si všechny suroviny, plátky masa naklepeme a osolíme.
- Zvlášť si uvaříme těstoviny a po scezení je necháme prohřívat se smetanou a provensálským kořením.
- Na větší pánvi rozehřejeme olej na plynovém hořáku. Vkládáme plátky masa a opékáme. Po otočení klademe na maso ananas s plátkem šunky a na chviličku přiklopíme poklici.
- Nachystáme si talíře na servírování a rovněž přílohu. Odklopíme poklici, vlijeme koňak a nahřejeme okraj pánve. Jakmile přeskočí jiskra a alkohol začne hořet - flambujeme.
- Na talíř servírujeme těstoviny a maso s ovocem a podáváme s bílým vínem. Pokrm je pikantně dochucený koňakem, již bez alkoholu, který efektně shořel.