Krůtí prsa se šunkou a sýrem
Suroviny
- 1 krůtí prso
- 100g šunky
- 40g strouhaného parmazánu (nebo čedaru)
- 40g másla
- 1 vejce
- 2dl oleje
- vláčná strouhanka
Postup přípravy
- Omytá krůtí prsa vykostíme, odstraníme kůži (ponecháme ji na přípravu polévky), maso nakrájíme na plátky a lehce osolíme.
- Plátky masa smáčíme v rozšlehaném vejci, obalujeme ve strouhance a smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji.
- Řízky dáme do mělké širší ohnivzdorné mísy, poklademe je plátky šunky a posypeme strouhaným parmazánem.
- Navrch rozdělíme několik kousků másla. Pak pokrm vložíme do předehřáté trouby krátce zapéci.
- Jakmile se sýr roztaví, pokrm vyjmeme, rozdělíme na porce a ihned podáváme s vařenými, na másle opékanými brambory nebo s bramborovými hranolky a se zeleninovým salátem či ovocným kompotem.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce