Suroviny
4 porce
- 600g krůtích řízků (chlazených)
- 100g anglické slaniny
- 100g sušených rajčat naložených v oleji
- 100g čerstvých špenátových listů
- 100g tvrdého kozího sýra s bylinkami
- 1 červenou papriku
- 150ml bílého jogurtu
- 2 stroužky česneku
- několik větviček šalvěje
- olej na potření roštu
- sůl
Postup přípravy
- Krůtí řízky omyjte a naklepejte na tenké pláty a šířce cca 7-10cm (řízky vložte při naklepávání mezi potravinovou fólii, maso se tak nebude trhat).
- Jogurt smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a krůtí maso v něm nechte uležet aspoň hodinu.
- Jednotlivé porce masa plňte různými náplněmi (buď spařenými špenátovými listy, na proužky nakrájeným kozím sýrem a sušenými rajčaty nebo nakrájeno anglickou slaninou, proužky červené papriky a šalvějí).
- Vytvořené závitky napíchněte na špejle. Položte na rošt potřený olejem a pečte na grilu ze všech stran (během pečení několikrát obraťte).
- Na talíř servírujte grilované závitky s různou náplní a dozdobte je čerstvou šalvějí.