Nalezené recepty

Grilované krůtí závitky na špejli

Suroviny

4 porce

  • 600g krůtích řízků (chlazených)
  • 100g anglické slaniny
  • 100g sušených rajčat naložených v oleji
  • 100g čerstvých špenátových listů
  • 100g tvrdého kozího sýra s bylinkami
  • 1 červenou papriku
  • 150ml bílého jogurtu
  • 2 stroužky česneku
  • několik větviček šalvěje
  • olej na potření roštu
  • sůl

Postup přípravy

  1. Krůtí řízky omyjte a naklepejte na tenké pláty a šířce cca 7-10cm (řízky vložte při naklepávání mezi potravinovou fólii, maso se tak nebude trhat).
  2. Jogurt smíchejte s prolisovaným česnekem, solí a krůtí maso v něm nechte uležet aspoň hodinu.
  3. Jednotlivé porce masa plňte různými náplněmi (buď spařenými špenátovými listy, na proužky nakrájeným kozím sýrem a sušenými rajčaty nebo nakrájeno anglickou slaninou, proužky červené papriky a šalvějí).
  4. Vytvořené závitky napíchněte na špejle. Položte na rošt potřený olejem a pečte na grilu ze všech stran (během pečení několikrát obraťte).
  5. Na talíř servírujte grilované závitky s různou náplní a dozdobte je čerstvou šalvějí.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}