Nalezené recepty

Královská krůtí roláda s ovoce

Suroviny

4 porce

  • 2 lžičky rozinek
  • 2 lžíce sušených meruněk
  • 100ml suchého sherry
  • 600g krůtích prsou
  • sůl
  • 4 lžíce másla
  • 50g celých loupaných mandlí
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 2 cibule
  • 150g kuřecích jater
  • 150g slaniny
  • 1 žemle
  • 100g strouhaných mandlí
  • 1 jablko
  • 300g brusinkového kompotu
  • 100ml sladké smetany
  • mletý černý pepř
  • špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 30g čerstvého nasekaného zázvoru
  • šťáva z 1 pomeranče
  • rajčátka a bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Den předem namočíme rozinky a sušené meruňky do poloviny sherry.
  2. Maso omyjeme, osušíme, do hloubky nařízneme a rozložíme na obdélníkový plát, který osolíme.
  3. V pánvi rozehřejeme 1 lžíci másla, celé mandle na něm dorůžova osmahneme a obalíme je v mleté paprice. Cibuli oloupeme a nasekáme. Játra omyjeme a nakrájíme na kousky. Slaninu nakrájíme nadrobno a v kastrole ji rozškvaříme, přidáme cibuli s játry a vše orestujeme. Necháme vychladnout.
  4. Orestované mandle a játrovou směs dáme do mísy, přidáme rozdrobenou žemli, strouhané mandle a namočené rozinky s meruňkami. Přimícháme na kostičky nakrájené jablko a okapané brusinky (šťávu z nich zachytíme do misky).Vše zalijeme polovinou smetany a okořeníme solí, pepřem, muškátem a zázvorem. Směs dobře promícháme a nádivkou rovnoměrně potřeme připravený plát masa, který opatrně stočíme do rolády.
  5. Pekáček vymažeme zbytkem másla, vložíme do něj roládu a pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 20 minut. Pak teplotu zvýšíme na 200°C a dopečeme dorůžova. Při pečení podle potřeby podléváme vodou.
  6. Smícháme zbylé sherry, smetanu, šťávu z brusinek, pomerančovou šťávu a mírně osolíme. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme připravenou smetanovou šťávou. Ozdobíme bylinkami a půlkami rajčátek a podáváme.
  7. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory.

Další podobné recepty

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}