Suroviny
4 porce
- 4 krůtí stehna
- 50g slaniny
- citrónová šťáva
- citrónová kůra
- nové koření
- 3 mleté hřebíčky
- 5 drcených jalovčinek
- 120g másla
- 1 velká cibule
- sůl
- bobkový list
- 250ml červeného vína
- zkaramelizovaný cukr
- tmavá jíška
Postup přípravy
- Krůtí stehna omyjeme, dosucha otřeme, prošpikujeme, pokapeme citrónem, potřeme citrónovou kůrou, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem, drcenými jalovčinkami, polijeme rozpuštěným máslem a necháme 1-2 dny v chladu odležet.
- Poté na zbylém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme naložená osolená stehna, opečeme ze všech stran, přidáme bobkový list, podlijeme červeným vínem a přikryté dusíme v troubě doměkka.
- Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, zahustíme tmavou jíškou, přidáme zkaramelizovaný cukr, podle potřeby podlijeme horkou vodou a povaříme.
- Podáváme s jemným houskovým knedlíkem.