Nalezené recepty

Krůtí stehna na víně

Suroviny

4 porce

  • 4 krůtí stehna
  • 50g slaniny
  • citrónová šťáva
  • citrónová kůra
  • nové koření
  • 3 mleté hřebíčky
  • 5 drcených jalovčinek
  • 120g másla
  • 1 velká cibule
  • sůl
  • bobkový list
  • 250ml červeného vína
  • zkaramelizovaný cukr
  • tmavá jíška

Postup přípravy

  1. Krůtí stehna omyjeme, dosucha otřeme, prošpikujeme, pokapeme citrónem, potřeme citrónovou kůrou, mletým novým kořením, mletým hřebíčkem, drcenými jalovčinkami, polijeme rozpuštěným máslem a necháme 1-2 dny v chladu odležet.
  2. Poté na zbylém másle necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, vložíme naložená osolená stehna, opečeme ze všech stran, přidáme bobkový list, podlijeme červeným vínem a přikryté dusíme v troubě doměkka.
  3. Měkké maso vyjmeme, šťávu rozmixujeme, zahustíme tmavou jíškou, přidáme zkaramelizovaný cukr, podle potřeby podlijeme horkou vodou a povaříme.
  4. Podáváme s jemným houskovým knedlíkem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}