Suroviny
- 4 krůtí řízky
- sůl
- pepř
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 malé mrkve
- stonek řapíkatého celeru
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 1-2 lžíce hotové světlé jíšky
Postup přípravy
- Naklepejte řízky, osolte je, potřete hořčicí a na každý dejte plátek anglické slaniny, špalíček předvařené mrkve a kousek spařeného řapíkatého celeru.
- Stočte plátky masa do závitků, zajistěte jehlou nebo převažte nití.
- Na oleji zpěňte drobně nakrájenou cibuli, přidejte závitky a krátce je opečte ze všech stran. Podlijte je vodou nebo vývarem a zvolna duste doměkka. Šťávu zahustěte hotovou jíškou, podle chuti osolte a opepřete a krátce povařte.
- Podávejte s vařenými bramborami nebo rýží.