Nalezené recepty

Krůtí stehna s lokšemi

Suroviny

4 porce

  • 2 krůtí stehna
  • 200g anglické slaniny
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 150ml masového vývaru z kostky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100g borůvkového kompotu nebo borůvek
  • 1,5kg brambor
  • 3 vejce
  • 1/2kg hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Krůtí stehna vykostíme, opláchneme pod proudem vody a osušíme. Anglickou slaninu nakrájíme na hranolky. Maso prošpikujeme slaninou, osolíme, opeříme, stočíme do rolády a důkladně převážeme provázkem.
  2. Oloupanou cibuli nasekáme najemno. V kastrolu nebo hluboké pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme. Poté přidáme maso a ze všech stran je zprudka opečeme. Podlijeme polovinou vývaru, přiklopíme poklicí a dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme a uchováme jej v teple. Výpek zaprášíme hladkou moukou, krátce orestujeme, jíšku zalijeme zbylým vývarem, přidáme borůvkový kompot nebo borůvky, důkladně rozmícháme a ještě povaříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme. 
  3. Brambory pečlivě omyjeme, uvaříme ve slupce doměkka, necháme vychladnut a oloupeme je. Nastrouháme je najemno, přidáme vejce a prosátou hladkou mouku, osolíme a vypracujeme hladké těsto.
  4. Z bramborového těsta uděláme váleček, rozkrájíme ho na stejně velké kousky, které rozválíme na tenké placky (lokše). Lokše opečeme po obou stranách nasucho na teflonové pánvi a ještě teplé je potřeme máslem. Roládu nakrájíme na plátky a s borůvkovou omáčkou rozdělíme na talíře. Přidáme lokše a nakonec ozdobíme bylinkami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}