Nalezené recepty

Krůtí medailonky s meruňkami

Suroviny

4 porce

  • 600g krůtích prsou nakrájených na medailonky
  • 8 půlek konzervovaných meruněk
  • 150ml drůbežího vývaru
  • 1 očištěný pórek
  • 3 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky drcené sušené bazalky
  • ½ lžíce solamylu
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Medailonky osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opékáme z obou stran asi 10 minut. Hotové maso vyjmeme.
  2. Pórek nakrájíme na menší kousky a lehce zpěníme na výpeku z masa. Pak přilijeme část vývaru, přidáme bazalku a krátce povaříme.
  3. Ve zbylém chladném vývaru rozmícháme solamyl a vlijeme ho do omáčky. Provaříme asi 5 minut, dochutíme pepřem a solí. Do hotové omáčky vrátíme maso, vložíme meruňky a prohřejeme.
  4. Podáváme s divokou rýží.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}