Suroviny
4 porce
- 600g krůtích prsou nakrájených na medailonky
- 8 půlek konzervovaných meruněk
- 150ml drůbežího vývaru
- 1 očištěný pórek
- 3 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky drcené sušené bazalky
- ½ lžíce solamylu
- mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Medailonky osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opékáme z obou stran asi 10 minut. Hotové maso vyjmeme.
- Pórek nakrájíme na menší kousky a lehce zpěníme na výpeku z masa. Pak přilijeme část vývaru, přidáme bazalku a krátce povaříme.
- Ve zbylém chladném vývaru rozmícháme solamyl a vlijeme ho do omáčky. Provaříme asi 5 minut, dochutíme pepřem a solí. Do hotové omáčky vrátíme maso, vložíme meruňky a prohřejeme.
- Podáváme s divokou rýží.