Nalezené recepty

Vepřové závitky „nadivoko“

Suroviny

  • 8 vepřových řízků
  • 40dkg kysaného zelí
  • ½ svazku petržele
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček jalovce trocha drceného chilli

Postup přípravy

  1. Petržel, bobkový list a jalovec nahrubo nasekáme, smícháme se zelím, chilli a necháme přes noc marinovat.
  2. Tence naklepeme 8 vepřových řízků, na každý položíme 1 lžíci marinované směsi.
  3. Svineme, zajistíme párátkem a v horkém tuku opečeme ze všech stran.
  4. Osolíme, opepříme, přidáme zbytek marinovaného zelí a 2 rajčata nakrájená na čtvrtky. Zalijeme ½ litrem vody, přidáme 1-2 lžíce másla a dusíme pod pokličkou 15 minut.
  5. Závitky vyjmeme, do zelí zamícháme 1 lžíci tmavé jíšky, zjemníme 4 lžícemi šlehačky a provaříme.
  6. Dochutíme pepřem a solí, podáváme s malými vařenými brambory, opečenými na rozpáleném oleji.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}