Krůtí maso s lískovými oříšky
Suroviny
- 800g krůtích prsou
- po 1 snítce tymiánu
- zelené natě petrželky
- šalvěje a rozmarýnu
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
- 50g nasekaných lískových oříšků
- 500ml mléka
- 4 kuličky jalovce
- 2 bobkové listy
- 1 lžíce hladké mouky
Postup přípravy
- Prsa rozřízneme a vytvoříme větší plát. Naklepeme ho a posypeme směsí nasekaných bylinek, soli a pepře. Poté ho přehneme napůl, upevníme párátky a osmahneme na oleji dozlatova.
- Oříšky nasypeme do mléka svařeného s jalovcem, bobkovým listem, solí a pepřem. Směs přilijeme k masu a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 50 minut.
- Pak maso vyjmeme s kastrolu a dáme krátce zapéct do trouby. Do omáčky zašleháme metlou mouku.
- Maso vyjmeme z trouby, nakrájíme a přelijeme omáčkou.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce