Nalezené recepty

Krůtí maso s lískovými oříšky

Suroviny

  • 800g krůtích prsou
  • po 1 snítce tymiánu
  • zelené natě petrželky
  • šalvěje a rozmarýnu
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • olivový olej
  • 50g nasekaných lískových oříšků
  • 500ml mléka
  • 4 kuličky jalovce
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy

  1. Prsa rozřízneme a vytvoříme větší plát. Naklepeme ho a posypeme směsí nasekaných bylinek, soli a pepře. Poté ho přehneme napůl, upevníme párátky a osmahneme na oleji dozlatova.
  2. Oříšky nasypeme do mléka svařeného s jalovcem, bobkovým listem, solí a pepřem. Směs přilijeme k masu a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 50 minut.
  3. Pak maso vyjmeme s kastrolu a dáme krátce zapéct do trouby. Do omáčky zašleháme metlou mouku.
  4. Maso vyjmeme z trouby, nakrájíme a přelijeme omáčkou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}