Suroviny
4 porce
- 600g kůzlečího masa
- sůl
- 3 starší rohlíky
- 100ml mléka
- 50g anglické slaniny
- 1 svazeček mladých kopřiv nebo špenátu
- 1 svazeček kudrnky
- 3 vejce
- 1 lžíce vegety
- 2 stroužky česneku
- špetka mleté sladké papriky
- špetka drceného kmínu
- 3 lžíce oleje
Postup přípravy
- Kůzlečí maso odblaníme a očistíme. Ostrým nožem prořízneme do masa kapsu a uvnitř ji lehce osolíme.
- Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Slaninu nakrájíme na kostičky, kopřivy (špenát) a kudrnku opláchneme, nasekáme nadrobno a přidáme krohlíkům. Zalijeme rozšlehanými vejci, dochutíme vegetou a solí a důkladně promícháme.
- Kapsu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme ji nebo spíchneme párátky. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s mletou paprikou, kmínem a olejem.
- Naplněnou kapsu potřeme česnekovou směsí a vložíme do pekáčku. Podlijeme ji vodou nebo vývarem a přiklopíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 50-55 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Ke konci pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova.
- Hotové maso vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme spodušenou zeleninou a bramborami nebo s pečivem. Chutné je i studené.