Nalezené recepty

Kůzlečí kapsa s jarní nádivkou

Suroviny

4 porce

  • 600g kůzlečího masa
  • sůl
  • 3 starší rohlíky
  • 100ml mléka
  • 50g anglické slaniny
  • 1 svazeček mladých kopřiv nebo špenátu
  • 1 svazeček kudrnky
  • 3 vejce
  • 1 lžíce vegety
  • 2 stroužky česneku
  • špetka mleté sladké papriky
  • špetka drceného kmínu
  • 3 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Kůzlečí maso odblaníme a očistíme. Ostrým nožem prořízneme do masa kapsu a uvnitř ji lehce osolíme.
  2. Rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Slaninu nakrájíme na kostičky, kopřivy (špenát) a kudrnku opláchneme, nasekáme nadrobno a přidáme krohlíkům. Zalijeme rozšlehanými vejci, dochutíme vegetou a solí a důkladně promícháme.
  3. Kapsu naplníme připravenou nádivkou a zašijeme ji nebo spíchneme párátky. Česnek utřeme se špetkou soli a promícháme s mletou paprikou, kmínem a olejem.
  4. Naplněnou kapsu potřeme česnekovou směsí a vložíme do pekáčku. Podlijeme ji vodou nebo vývarem a přiklopíme. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200°C asi 50-55 minut. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme. Ke konci pečení maso odkryjeme a dopečeme dozlatova.
  5. Hotové maso vyndáme, nakrájíme na plátky a podáváme spodušenou zeleninou a bramborami nebo s pečivem. Chutné je i studené.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}