Nalezené recepty

Beskydské kůzlečí kotletky s cizrnovou kaší a šalotkovou marmeládou

Suroviny

4 porce

  • 1200g kůzlečích kotletek
  • 400g cizrny
  • 20g česneku
  • 100g šalotky
  • 200ml červeného vína
  • 100ml balzamikového octa
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky pepře
  • 200ml oleje
  • 20g tymiánu

Postup přípravy

  1. Očištěné jehněčí maso pokrájíme na stejně velké porce a okořeníme je. Pak si připravíme marinádu - olej s trochou česneku a tymiánu - a v ní necháme maso marinovat. Cizrnu propláchneme, namočíme do vody a necháme 10-12 hodin stát (přes noc), aby nabobtnala - pozor, zvětší několikrát svůj objem, proto je třeba použít dostatečně vekou nádobu, ideální je mísa.
  2. Druhý den cizrnu uvaříme doměkka a dochutíme ji solí, pepřem a česnekem a pak ji propasírujeme. Šalotku očistíme, pokrájíme na stejně velké kousky a zprudka ji orestujeme s červeným vínem a balzamikový octem. Necháme odvařit a dochutíme kořením.
  3. Kotletky vyndáme z marinády, necháme chvilku a pak je prudce opečeme - po obou stranách asi 5-7 minut.
  4. Na talíř narovnáme kotletky, přelijeme je omáčkou a k nim přidáme propasírovanou cizrnu, kterou ozdobíme např. lístky salátu a plátkem slaniny.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}