Suroviny
4 porce
- 600g kůzlečí kýty
- sůl
- mletý bílý pepř
- špetka sušeného oregána
- 2 vejce
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce nasekaných bylinek
- bylinky na ozdobení
Postup přípravy
- Kýtu podélně nařízneme a přes fólii naklepeme. Okořeníme solí, pepřem a organem.
- Vejce rozšleháme, osolíme a na rozpáleném oleji na pánvi usmažíme omeletu. Tu pak položíme na plát masa, posypeme parmazánem, maso stočíme do rolády a převážeme provázkem či nití.
- V pekáčku rozpálíme zbylý olej a roládu na něm opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, roládu podlijeme vodou a pečeme zhruba 50 minut doměkka.
- Výpek přecedíme do kastrůlku, zaprášíme moukou a krátce ji orestujeme. Jíšku naředíme 300ml vody a za stálého míchání ji povaříme asi 10 minut. Nakonec ještě přimícháme čerstvé nasekané bylinky.
- Plátky rolády rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkami a přelijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory a vařené fazolové lusky.