Nalezené recepty

Kůzlečí roláda s bylinkami

Suroviny

4 porce

  • 600g kůzlečí kýty
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • špetka sušeného oregána
  • 2 vejce
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce strouhaného parmazánu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce nasekaných bylinek
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Kýtu podélně nařízneme a přes fólii naklepeme. Okořeníme solí, pepřem a organem.
  2. Vejce rozšleháme, osolíme a na rozpáleném oleji na pánvi usmažíme omeletu. Tu pak položíme na plát masa, posypeme parmazánem, maso stočíme do rolády a převážeme provázkem či nití.
  3. V pekáčku rozpálíme zbylý olej a roládu na něm opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou cibuli, roládu podlijeme vodou a pečeme zhruba 50 minut doměkka.
  4. Výpek přecedíme do kastrůlku, zaprášíme moukou a krátce ji orestujeme. Jíšku naředíme 300ml vody a za stálého míchání ji povaříme asi 10 minut. Nakonec ještě přimícháme čerstvé nasekané bylinky.
  5. Plátky rolády rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkami a přelijeme omáčkou. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory a vařené fazolové lusky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}