Suroviny
- 450g mletého vepřového masa
- 2 nadrobno nakrájené šalotky
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1 lžička římského kmínu
- ½ lžičky mletých čili papriček
- 1 rozšlehané vejce
- 25g ( ½ hrnku) strouhanky z tmavého pečiva
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 400g rajčat z konzervy s příchutí čili
- 2 lžíce sójové omáčky
- 200g okapaných vodních kaštanů z konzervy
- 3 lžíce koriandru nakrájeného nadrobno
Postup přípravy
- Mleté maso dáme do mísy, přidáme nakrájenou šalotku, česnek, celý římský kmín, mleté čili papričky, rozšlehané vejce a strouhanku a vše důkladně promícháme.
- Z takto vzniklé hmoty tvarujeme rukama kuličky. Nesmějí být příliš velké, aby se dobře propekly.
- Ve woku rozehřejeme olej a postupně v něm na silném ohni opečeme masové kuličky ze všech stran dozlatova (cca 5 minut každá dávka). Hotové kuličky udržujeme teplé.
- Do woku dáme rajčata z konzervy, sójovou omáčku a kaštany a přivedeme k varu. Potom přidáme masové kuličky a zhruba 15 minut mírně dusíme.
- Hotový pokrm rozdělíme do nahřátých misek a ozdobíme koriandrem.