Suroviny
4 porce
- 3 pomeranče
- 3 grapefruity
- 1 cibule
- 1 řapík celeru
- 750g telecí kýty
- 2 lžíce oleje
- 150ml telecího vývaru
- 1 lžíce zeleného pepře
- 4 lžíce zakysané krémovité smetany
- několik lístků bazalky
Postup přípravy
- Pomeranče a grepy oloupeme a nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Cibuli jemně posekáme. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme.
- Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme nejprve na plátky, poté na nudličky. Na 1 lžíci oleje je prudce opečeme ze všech stran a vyjmeme z pánve.
- Na 1 lžíce oleje osmahneme cibuli a celer. Zalijeme telecím vývarem a zachycenou šťávou z pomerančů a grepů. Přidáme zelený pepř a asi 10 minut podusíme. Zahustíme zakysanou smetanou, podle potřeby i jíškou.
- Přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grepu a 1-2 minuty ohříváme. Pokrm podáváme ozdobený bazalkovými lístky.