Nalezené recepty

Telecí frikasé s citrusovou omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 3 pomeranče
  • 3 grapefruity
  • 1 cibule
  • 1 řapík celeru
  • 750g telecí kýty
  • 2 lžíce oleje
  • 150ml telecího vývaru
  • 1 lžíce zeleného pepře
  • 4 lžíce zakysané krémovité smetany
  • několik lístků bazalky

Postup přípravy

  1. Pomeranče a grepy oloupeme a nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Cibuli jemně posekáme. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme.
  2. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme nejprve na plátky, poté na nudličky. Na 1 lžíci oleje je prudce opečeme ze všech stran a vyjmeme z pánve.
  3. Na 1 lžíce oleje osmahneme cibuli a celer. Zalijeme telecím vývarem a zachycenou šťávou z pomerančů a grepů. Přidáme zelený pepř a asi 10 minut podusíme. Zahustíme zakysanou smetanou, podle potřeby i jíškou.
  4. Přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grepu a 1-2 minuty ohříváme. Pokrm podáváme ozdobený bazalkovými lístky.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}