Šašlik z telecího masa marinovaného v pivu
Suroviny
- 1kg telecího masa
- 200g špeku
- 3 cibule
- ½ sklenice piva
- 50g octu
- kořenící směs na šašliky
- mletý černý pepř
- sůl
Postup přípravy
- Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a vše promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odležet.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbytek nakrájíme na malé kostičky.
- Plech vyložíme alobalem, na něj položíme plátky špeku a shora dáme mřížku. Troubu předehřejeme na 230 - 250°C.
- Kousky marinovaného masa napichujeme na jehly, střídavě s kostičkami špeku a kolečky cibule. Jehly poklademe na mřížku a pečeme. Maso pravidelně otáčíme.
- Šašlik je hotový ve chvíli, kdy se ze špeku, který leží na alobalu, začne kouřit.
- Podrobnosti
-
Napsal redakce