Nalezené recepty

Šašlik z telecího masa marinovaného v pivu

Suroviny

  • 1kg telecího masa
  • 200g špeku
  • 3 cibule
  • ½ sklenice piva
  • 50g octu
  • kořenící směs na šašliky
  • mletý černý pepř
  • sůl

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme je do hrnce, přidáme sůl, masové koření, pepř, pivo, ocet a vše promícháme. Přikryjeme a necháme hodinu odležet.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na silnější kolečka. Ze špeku odkrojíme 4 tenčí plátky a zbytek nakrájíme na malé kostičky.
  3. Plech vyložíme alobalem, na něj položíme plátky špeku a shora dáme mřížku. Troubu předehřejeme na 230 - 250°C.
  4. Kousky marinovaného masa napichujeme na jehly, střídavě s kostičkami špeku a kolečky cibule. Jehly poklademe na mřížku a pečeme. Maso pravidelně otáčíme.
  5. Šašlik je hotový ve chvíli, kdy se ze špeku, který leží na alobalu, začne kouřit.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}