Suroviny
4 porce
- 600g telecího karé
- 1 malá cibule
- sůl
- 100g čerstvých hub
- 3 lžíce másla
- 3 vejce
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 papriková klobása
- 3 lžíce oleje
- 250ml masového vývaru (z kostky)
- 1 lžíce hladké mouky
- rajčátka a bylinky na ozdobení
Postup přípravy
- Maso uprostřed nožem nařízneme, aby vznikla kapsa. Pak ho osolíme.
- Cibuli nasekáme, houby nakrájíme na plátky. V pánvi na másle osmahneme cibuli, přidáme houby a krátce podusíme. Do pánve přidáme rozšlehané vejce, petrželku a mícháme. Osolíme a necháme vychladnout.
- Kapsu naplníme houbovou směsí a klobásou. Pak maso převážeme provázkem. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka opečeme. Dáme ho do pekáčku, zalijeme vývarem a pečeme v troubě asi 60 minut při 200°C.
- Hotovou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu poprášíme moukou a provaříme. Podáváme s brambory, rajčaty a bylinkami, polité šťávou.