Nalezené recepty

Telecí roláda s klobásou

Suroviny

4 porce

  • 600g telecího karé
  • 1 malá cibule
  • sůl
  • 100g čerstvých hub
  • 3 lžíce másla
  • 3 vejce
  • 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 papriková klobása
  • 3 lžíce oleje
  • 250ml masového vývaru (z kostky)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • rajčátka a bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Maso uprostřed nožem nařízneme, aby vznikla kapsa. Pak ho osolíme.
  2. Cibuli nasekáme, houby nakrájíme na plátky. V pánvi na másle osmahneme cibuli, přidáme houby a krátce podusíme. Do pánve přidáme rozšlehané vejce, petrželku a mícháme. Osolíme a necháme vychladnout.
  3. Kapsu naplníme houbovou směsí a klobásou. Pak maso převážeme provázkem. V pánvi rozpálíme olej a maso ze všech stran zprudka opečeme. Dáme ho do pekáčku, zalijeme vývarem a pečeme v troubě asi 60 minut při 200°C.
  4. Hotovou roládu vyjmeme a nakrájíme na plátky. Vypečenou šťávu poprášíme moukou a provaříme. Podáváme s brambory, rajčaty a bylinkami, polité šťávou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}