Nalezené recepty

Telecí kýta s kopřivovou omáčkou

Suroviny

4 porce

  • 800g telecí kýty
  • 1 mrkev
  • 100g šunky
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 2 cibule
  • 2 lžíce másla
  • 500ml zeleninového vývaru z kostky
  • 50g hladké mouky
  • 200ml smetany
  • 4 lžíce nasekaných kopřiv

Postup přípravy

  1. Maso odblaníme. Mrkev a šunku nakrájíme na silnější proužky a maso jimi po vláknu protáhneme (prošpikujeme). Osolíme, opepříme a svážeme provázkem.
  2. Nakrájenou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Potom na cibuli opečeme maso ze všech stran. Zalijeme je vývarem, přiklopíme poklicí a dusíme pomalu na plotýnce nebo pečeme v troubě asi 50-60 minut doměkka. Podle potřeby maso podléváme vodou nebo vývarem.
  3. Měkké maso vyjmeme a udržujeme teplé. Výpek přecedíme do kastrůlku a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetaně. Omáčku mícháme a asi 15 minut povaříme. Přisolíme, případně naředíme vývarem, vmícháme spařené nasekané kopřivy a necháme přejít varem.
  4. Maso nakrájíme, rozdělíme na talíře a přilijeme omáčku. Jako příloha se hodí pečené brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}