Suroviny
4 porce
- 100g anglické slaniny
- 800g telecího masa
- 5 snítek tymiánu
- sůl
- mletý pepř
- 6 rajčat
- 1 cibule
- 3 bobkové listy
- 150ml bílého vína
Postup přípravy
- Anglickou slaninu nakrájíme na silnější špalíčky. Telecí maso odblaníme, opláchneme a osušíme. Úzkým ostrým nožem uděláme do masa po vláknech otvory a maso anglickou slaninou prošpikujeme.
- Tymián opláchneme, čtyři snítky položíme na prošpikované maso a vše převážeme provázkem. Povrch masa osolíme a opepříme. Rajčata a cibuli očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejeme 30g másla, osmahneme na něm cibulku dorůžova a přidáme nakrájená rajčata. Lehce osolíme a asi 5 minut za občasného zamíchání podusíme. Zbylý tymián nasekáme nadrobno.
- Maso dáme do pekáčku, poklademe zbylým máslem, obložíme dušenou zeleninou, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem, překryjeme alobalem a pečeme asi 50 minut. Pak odstraníme alobal a dopékáme ještě asi 20 minut.
- Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.