Nalezené recepty

Telecí pečeně na rajčatech

Suroviny

4 porce

  • 100g anglické slaniny
  • 800g telecího masa
  • 5 snítek tymiánu
  • sůl
  • mletý pepř
  • 6 rajčat
  • 1 cibule
  • 3 bobkové listy
  • 150ml bílého vína

Postup přípravy

  1. Anglickou slaninu nakrájíme na silnější špalíčky. Telecí maso odblaníme, opláchneme a osušíme. Úzkým ostrým nožem uděláme do masa po vláknech otvory a maso anglickou slaninou prošpikujeme.
  2. Tymián opláchneme, čtyři snítky položíme na prošpikované maso a vše převážeme provázkem. Povrch masa osolíme a opepříme. Rajčata a cibuli očistíme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata na menší kousky.
  3. Na pánvi rozehřejeme 30g másla, osmahneme na něm cibulku dorůžova a přidáme nakrájená rajčata. Lehce osolíme a asi 5 minut za občasného zamíchání podusíme. Zbylý tymián nasekáme nadrobno.
  4. Maso dáme do pekáčku, poklademe zbylým máslem, obložíme dušenou zeleninou, přidáme tymián a bobkový list. Podlijeme vínem, překryjeme alobalem a pečeme asi 50 minut. Pak odstraníme alobal a dopékáme ještě asi 20 minut.
  5. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}