Suroviny
4 porce
- 600g telecí kýty
- 250ml bílého vína
- 150g zelených oliv
- 4 konzervované sardelky nebo lžíci sardelové pasty
- 1 oloupaná cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl,
- mletý bílý pepř
Postup přípravy
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a omyté maso na nudličky.
- V pánvi rozehřejeme olej a nudličky na něm zprudka opečeme. Přidáme cibuli, česnek, pokrájené sardelky nebo sardelovou pastu, bobkové listy a rajský protlak.
- Do směsi vlijeme polovinu vína, osolíme ji a krátce podusíme. Když je maso poloměkké. Přidáme olivy se směsí. Za postupného přilévání vína dodusíme. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Vhodnou přílohou jsou gnocchi nebo rýže.