Nalezené recepty

Telecí nudličky s olivami

Suroviny

4 porce

  • 600g telecí kýty
  • 250ml bílého vína
  • 150g zelených oliv
  • 4 konzervované sardelky nebo lžíci sardelové pasty
  • 1 oloupaná cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžička citronové šťávy
  • sůl,
  • mletý bílý pepř

Postup přípravy

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a omyté maso na nudličky.
  2. V pánvi rozehřejeme olej a nudličky na něm zprudka opečeme. Přidáme cibuli, česnek, pokrájené sardelky nebo sardelovou pastu, bobkové listy a rajský protlak.
  3. Do směsi vlijeme polovinu vína, osolíme ji a krátce podusíme. Když je maso poloměkké. Přidáme olivy se směsí. Za postupného přilévání vína dodusíme. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.
  4. Vhodnou přílohou jsou gnocchi nebo rýže.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}