Suroviny
4 porce
- 600g omytých brambor
- 1 malá cibule
- 2 sterilované okurky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- mletý černý pepř
- sůl
- 1 lžička krupicového cukru
- 1 lžíce kvasného lihového octa (8%)
- 1 lžíce oleje
- 800g očištěné telecí kýty
- hladká mouka
- vejce a strouhanka na obalování
- olej na smažení
- citron a listový salát na ozdobu
Postup přípravy
- Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Po zchladnutí je, stejně jako cibuli, oloupeme a s okurkami nakrájíme nadrobno. Přidáme hořčici, sůl, pepř, cukr, ocet a olej. Vše promícháme a dáme vychladit.
- Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Přes fólii je lehce naklepeme a pak osolíme. Postupně je obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
- Řízky smažíme na oleji dozlatova, pokládáme je na papírový ubrousek. Na talíři ozdobíme, podáváme se salátem.