Nalezené recepty

Vídeňský řízek s bramborovým salátem

Suroviny

4 porce

  • 600g omytých brambor
  • 1 malá cibule
  • 2 sterilované okurky
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • mletý černý pepř
  • sůl
  • 1 lžička krupicového cukru
  • 1 lžíce kvasného lihového octa (8%)
  • 1 lžíce oleje
  • 800g očištěné telecí kýty
  • hladká mouka
  • vejce a strouhanka na obalování
  • olej na smažení
  • citron a listový salát na ozdobu

Postup přípravy

  1. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Po zchladnutí je, stejně jako cibuli, oloupeme a s okurkami nakrájíme nadrobno. Přidáme hořčici, sůl, pepř, cukr, ocet a olej. Vše promícháme a dáme vychladit.
  2. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky. Přes fólii je lehce naklepeme a pak osolíme. Postupně je obalujeme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance.
  3. Řízky smažíme na oleji dozlatova, pokládáme je na papírový ubrousek. Na talíři ozdobíme, podáváme se salátem.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}