Nalezené recepty

Telecí perkelt po maďarsku

Suroviny

  • 700g telecího plecka
  • 4 šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • po 1 červené, žluté a zelené paprice
  • 2 lžíce oleje
  • 200ml masového vývaru (z kostky)
  • po 1 lžičce kmínu a ostré papriky
  • sůl
  • pepř
  • 3 lžíce krájené pažitky
  • 4 lžíce zakysané smetany

Postup přípravy

  1. Maso omyjeme, osušíme, zbavíme tuku a šlach a nakrájíme na kostky. Oloupanou šalotku a česnek rozpůlíme. Papriky rozpůlíme a nakrájíme na nudličky, široké asi 1cm.
  2. Maso v kastrolu prudce opečeme na oleji a poté vyjmeme. Ve vypečeném tuku osmahneme šalotku, česnek a papriky.
  3. Do kastrolu znovu vložíme maso. Posypeme ho kmínem a paprikou, osolíme a opepříme. Zalijeme masovým vývarem a přikryté poklicí dusíme asi 1 hodinu.
  4. Perkelt posypeme pažitkou a přidáme dohladka rozmíchanou smetanu. Rozdělíme na talíře a podáváme s bramborami nebo s těstovinami.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}