Suroviny
4 porce
- 8 telecích řízků (po 80 g)
- 6 snítek šalvěje
- 8 plátků vyuzené šunky
- 2 lžíce řepkového oleje
- sůl
- pepř
- 125 ml suchého vína
Postup přípravy
1. Řízky naklepeme nožem. Šalvěj omyjeme a osušíme. Otrháme lístky. Řízky obložíme 1 plátkem šunky a lístkem šalvěje, přeložíme a upevníme párátkem.
2. Olej rozehřejeme na pánvi a řízky na něm z obou stran po 2 minutách opečeme. Vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme stát v teple. Zbylou šalvěj ofritujeme v rozehřátém tuku, vyjmeme a necháme okapat.
3. Vypečenou šťávu svaříme s vínem a přelijeme přes řízky. Ozdobíme šalvějí nebo rajčaty. Jako příkrm podáváme slané brambory.