Nalezené recepty

Řízky à la saltimbocca

Suroviny

4 porce

  • 8 telecích řízků (po 80 g)
  • 6 snítek šalvěje
  • 8 plátků vyuzené šunky
  • 2 lžíce řepkového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 125 ml suchého vína

Postup přípravy

1. Řízky naklepeme nožem. Šalvěj omyjeme a osušíme. Otrháme lístky. Řízky obložíme 1 plátkem šunky a lístkem šalvěje, přeložíme a upevníme párátkem.

2. Olej rozehřejeme na pánvi a řízky na něm z obou stran po 2 minutách opečeme. Vyjmeme, osolíme, opepříme a necháme stát v teple. Zbylou šalvěj ofritujeme v rozehřátém tuku, vyjmeme a necháme okapat.

3. Vypečenou šťávu svaříme s vínem a přelijeme přes řízky. Ozdobíme šalvějí nebo rajčaty. Jako příkrm podáváme slané brambory.

O nás  I  Spolupráce  I  Reklama  I  Přidat recept  I  {n3tcookieconsent settings}Nastavení cookies{/n3tcookieconsent}